Olyan országról álmodunk, ahol közös erővel lebontjuk az embereket elszigetelő betonfalakat

Idilli lenne azt mondani, hogy születésünkkor ugyanolyan esélyünk van a sikeres, megbecsült életre.

De te is és mi is tudjuk, hogy ez nem így van.

Szembe kell néznünk a szomorú ténnyel, hogy az a gyerek helyzeti előnyben van a tanulásban és a karrierépítésben, aki értelmiségi családba születik.

Az az apa hamarabb kap meg egy állást, aki könnyen meg tudja oldani az ingázást.

És az az anya nagyobb eséllyel tör ki egy bántalmazó kapcsolatból, akinek van kibe kapaszkodnia (és hova mennie).

A csúf igazság, hogy akinek ma nincs meg a boldoguláshoz szükséges anyagi, kapcsolati tőkéje és szakmai tudása, az megreked és napról napra elszigeteltebbé válik a társadalom magasabb osztályaitól.

Ugye te is érzed, hogy egyre nagyobb a szakadék a jómódban és a „gettó” körülmények között élők között?

A helyzet évről évre rosszabb, ráadásul a jelek szerint a közeljövőben nem is fog javulni, mert a szociális háló és a társadalom azokat a rászoruló tömegeket sem tudja támogatni, akik a remény legapróbb jeléért is hegyeket mozgatnának meg.

A nyomasztó körülmények ellenére van egy álmunk: egy nap lesz egy olajozottan működő rendszer, ami ezeket az embereket felkarolja és végigvezeti egy becsületes, önálló élethez vezető folyosón.

Arról álmodunk, hogy olyan világot hagyunk hátra, ahol a mélyszegénységben élő, kitaszított embereket a személyiségük, akaraterejük alapján ítélik meg a ruháik, a házuk vagy a pénztárcájuk vastagsága helyett.

Ezzel a küldetéstudattal kelünk fel minden reggel és ezzel a hittel dolgozunk azon, hogy létrehozzuk azt a védett „falut”, ami ezeknek az embereknek átmeneti védőburok lesz, amíg megtanulnak magabiztos léptekkel járni a köves-murvás-dombos élet útján.

Falak helyett hidakat építünk

Alapítványunk értetek és veletek együtt dolgozik! Ha tennél magadért és közösen összefogunk, együtt a probléma is könnyebb lesz, gyere és együtt megoldjuk!

Áthidaló Alapítvány: Falak helyett hidak!

A mi történetünk

"Falak helyett hidak.."

Induló alapítványunk még nem rendelkezik múlttal, de a jövőre vonatkozó elképzeléseink nagyszabásúak és hosszú távúak. Hidakat verünk a jövő felé ledöntve ezzel az elszigetelődés és reménytelenség falait.

Oda megyünk, ahová mások nem. Ott építkezünk, ahol mások szikár, kiégett területeket látnak. Ott harcolunk, ahol már mások lemondtak a győzelemről.

Alapítványunk létrejöttét egy maroknyi elszánt embernek köszönhetjük elsősorban a szociális rostán fennakadt emberek megsegítése szolgál célul.

Csapatunk szociálisan érzékeny emberekből áll össze, akiknél fontos az ítélkezésmentesség és az örömteli fejlődés minden területen.

A célunk

Az alapítvány célja:

Segítséget és reményt nyújtani a kilátástalan helyzetbe került, rászoruló embereknek. Támaszt nyújtani azoknak, akiket a családjuk, a társadalom, és a szociális háló nem tud segíteni, magukra maradtak, nincs kihez forduljanak. Krízis helyzetben lévő emberek, családok, egyedül gyermeküket nevelő szülők problémáinak kezelése, megsegítése.

Szociális háló létrehozása, önsegítés, munkába állás, életminőség javítás, támogatása, ide értve a családok közös foglalkozásait is. Karitatív tevékenység, a szociálisan rászoruló emberek mentális és anyagi támogatása.

Célunk tehát az átmenetileg bajba jutott, rászoruló embereknek fizikai-, mentális és érzelmi támogatást biztosítani a talpra álláshoz.

Szia, mi vagyunk a hídépítő alakulat

Zsolt

Alapító

Feleségem mondta, hogy kell egy férfi is az alapítványba, így lettem én alapító.

Félre téve a tréfát!

Feleségem mellett megtapasztalhattam az önzetlen segítségnyújtás örömét. Boldogan támogattam őt az alapítvány létrehozásában. Informatikusi végzettségem által a háttérből tudom segíteni az Alapítvány telekommunikációs, internetes és szociális médiában való megjelenését.

Ági

Kuratóriumi elnök, alapító

Messziről jöttem, nagyon mélyről. Volt mikor örültem volna egy támogató kéznek és volt, amikor lenyúlt értem egy segítő kéz.

Tudom milyen az, amikor úgy érzed magad, hogy nincs remény, és feladni készülsz. De mégsem adtam fel. Kerestem az utat magamhoz és megtaláltam. Bár még mindig az úton járok, hisz messze még a cél, de most fordult az életem, lehetőséget adott a sors, hogy én is a segítő kéz lehessek.

Valójában egész eddigi életemben segítettem ilyen olyan formában, mikor mire volt szükség, most férjemmel nagyobb fába vágtuk a fejszénk, megálmodtuk az Alapítványt.

Hiszen tudom milyen öröm adni, és nem feledem honnan jöttem ezért másoknak is lehetőséget biztosítunk az adás, segítés örömének a megtapasztalására. Az alapítvány egy nagyobb teret biztosít, hogy jobbak, emberibbek lehessünk a nehéz időkben is, mi ezt szeretnénk nektek adni.

Kérlek, ha te sem felejtetted el honnan jöttél, és tisztában vagy vele, az élet bármikor téged is próbára tehet, légy reménye,
segítő keze másoknak rajtunk keresztül!

Szandra

Kuratóriumi tag

Amikor első gyermekem down szindrómával született, a barátaim közül nagyon kevesen maradtak mellettem.

Akkori élethelyzetemből adódóan tudom, milyen fontos, hogy amikor összedől az ember körül a világ, akkor valaki segítő kezet nyújtson. Jelenleg újságíróként dolgozom, illetve 4 gyermekünket terelgetem. 9 éve foglalkozom adományszervezéssel, és a más számára értéktelen, de amúgy jó állapotú, használható dolgokkal rengeteg családnak szereztünk eddig is örömet.

Mi itt az Áthidaló alapítványnál ennél feljebbi szinten próbálunk segíteni: arra törekszünk, hogy ne csak „halat”, hanem „hálót” is nyújtsunk a rászorulóknak: segítsünk nekik abban, hogy sínre kerüljön az életük, és önerejükből tudjanak a maguk által elképzelt úton haladni.

Andi

Kuratóriumi tag

„Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát.”
/ Martin Luther /

Sok szerepben kipróbáltam már magam. Kisfiam születése előtt jogi pályán dolgoztam, ahol rengeteg tapasztalatra tettem szert, sokat tanulhattam az élet számos területéről.

Hosszú út van mögöttem, de jól tudom, hogy még hosszabb áll előttem. Mégis úgy érzem, hogy most megérkeztem egy számomra fontos állomásra.


Egész életemben központi szerepet töltött be a segítségnyújtás. Személyesen átéltem azt, hogy milyen krízisben lenni és mekkora munka onnan kijönni. De azt is megtapasztaltam, hogy mennyire megéri küzdeni és sosem szabad feladni. Folyamatosan tanulom, hogyan lehet jól segíteni.

Itt, az Alapítvány keretei között lehetőségem van ennek a megtanulására és a megvalósítására is.

Zsuzsi

Kuratóriumi tag

A legnagyszerűbb ajándék, amit az embereknek adhatsz az, hogy megerősíted őket, hogy VÁLASSZANAK – még akkor is, ha a választásuk végül nem jól alakul. Mert azután már életük végéig rendelkezni fognak a választásuk ajándékával.
–Dr. Dain Heer

Úgy gondolom, hogy nem tehetetlenül sodródunk csak át az életünkön, nagy mértékben rajtunk is múlik, hogy hogyan éljük meg a sorsunkat. Azt is gondolom, hogy segíteni sok bajon lehet, másképp megélni pedig szinte mindent, legyenek a körülmények kedvezőek vagy sem, választás szinte mindig van.

Izgalmasnak tartom az embereket, közel 30 éve igyekszem megismerni az emberi testet-lelket, az ezeket érő hatásokat, a stressz-oldás lehetőségeit. Szeretném hinni, hogy nincs olyan élethelyzet, ahonnan ne lehetne felemelkedni, átalakulni, és végül egy könnyedebb, örömtelibb sorsot választani. Ezért csatlakoztam az alapítványhoz. Szeretném a hozzánk fordulóknak megmutatni, hogy mindig van választás, és van lehetőség a bőséghez csatlakozni.

Hálás vagyok a sorsnak, az életem során már sokszor megmutatkozott, hogy az univerzum végtelen lehetőségek tárháza, hogy nem vagyunk egyedül, hogy segítségre, vezetésre számíthatunk. Ezeket a tapasztalásokat kívánom minden hozzánk fordulónak.

Péter

Életviteli, üzleti és sport coach tanácsadó

“Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem tudsz segíteni, legalább ne árts nekik.”
Dalai Láma

Sok évvel ezelőtt olyan válságot tapasztaltam meg, amilyet én addigi életem során még sosem. Szerencsére volt erőm és bátorságom külső segítséget kérni, és az érkező támogatást el is fogadtam. A segítség számomra egy tanácsadó hölgy személyében jelent meg, aki megváltoztatta az életem.

Azóta pedig azt tekintem fő feladatomnak, hogy a kapott segítséget, támogatást tovább tudjam adni.

Hiszem, hogy minden emberben ott lapul az erő melynek segítségével kiteljesedett, boldog, sikeres életet tud élni, ha az útjában lévő akadályokat sikerül eltávolítani.
Ezeknek az akadályoknak az eltávolításában és a kitűzött célok elérésében próbálok segítséget nyújtani segítő beszélgetések, tanácsadások keretében mindazoknak, akiknek szüksége van külső támogatásra, és megtisztelnek bizalmukkal.

Dió

Önkéntes

Vau vau vau

Dió önként vállalta a csapat lelki támogatását. 🙂

Segítenél nekünk?

Írd meg, hogyan tudsz segíteni, hogy minél több jóravaló család élethelyzetén tudjunk javítani!